Türmob Genel Başkani Kartaloğlu: ''muhasebe Haftasi'nda, Acimiz Büyük. Ama El Ele, Yürek Yüreğeyiz!''

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Sayın Emre Kartaloğlu; her yıl 01-07 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası'nın, 06 Şubat günü başlayan ve peşi sıra devam eden depremler ve kaybedilen binlerce canın elim acısıyla, bu yıl kutlanmayacağını açıkladı.

Konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamanın giriş kısmında, ''Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktaydı. TÜRMOB, yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Muhasebe Haftası kutlaması yapmama kararı aldı.'' ifadelerine yer verildi.

TÜRMOB Genel Başkanı Sayın Emre Kartaloğlu ise, ''06 Şubat günü başlayan ve peşi sıra devam eden depremlerde binlerce canımız aramızdan ayrıldı. Yaşam alanlarımız, iş yerlerimiz yok oldu. TÜRMOB, bu büyük felaketin yaralarını sarmak için imkânları ölçüsünde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam edecek. Dayanışma ile yaralarımızı birlikte saracağız. Muhasebe Haftasında acımız büyük, içimiz buruk ama el eleyiz, yürek yüreğeyiz. Bir daha böylesi felaketler yaşamamak en büyük temennimiz.'' dedi.