19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı;

''Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı, milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıçtır.

Bugün sahip olduğumuz birçok zenginlik, Atatürk'ün o yıllarda başlattığı zorlu mücadeleler sonucu kurduğu çağdaş, demokratik devlet yapısı ve gösterdiği ilkeler ışığında elde edilmiştir.

Atatürk, kurmuş olduğu genç devlete sahip çıkma ve daha ileriye taşıma görevini, birçok sözünde vurguladığı gibi Türk gençliğine emanet etmiştir. Unutmamalıyız ki, gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte var olabilecektir. Onun içindir ki geleceğimiz olan gençlerimizi, yarınlarımıza en iyi şekilde hazırlamalı, onlara barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayacakları bir ülke bırakmalıyız.

Koronavirüs salgınıyla  mücadele ettiğimiz  bu  zor  günlere  denk  gelen  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."