Tüm Basin Emekçilerinin,''10 Ocak Çalişan Gazeteciler Günü'' Kutlu Olsun!

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Yönetim Kurulu Başkanı'mız Sayın Ayşe Eroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Eroğlu, yayımladığı mesajında, ''Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 Sayılı Yasa'nın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır.

Bilginin her geçen gün katlanarak arttığı, bununla birlikte gerçek bilgi ile kirli bilginin bir birinden ayrılmasının zorlaştığı ve teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızda değiştiği günümüz dünyasında medya, hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanı sıra sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı global hayatta, medya mensuplarımızın üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.

Medya mensuplarımızın en önemli vasıfları; güçlerini halktan almaları, tarafsız ve bağımsız bir bakış açısıyla haber ve yayın yapmaları, toplumu doğru bilgilendirmeleri, elde ettikleri haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Medyanın, başta toplumsal konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, demokrasimizin güçlenmesi adına oldukça büyük önem arz etmektedir.

Bu vesileyle; mesleğini iş olmaktan ziyade yaşam biçimiyle eş gören; aile hayatından daha çok kamu hayatına özen gösteren; toplumun menfaati uğruna, kişisel çıkarlarından vazgeçen; sıradan insanların, sıradışı hayatlarını manşet yapan; tek kare fotoğraf alabilmek için gece yarısı yatağından fırlayan; doğru zamanda, doğru yerde olabilmek adına dakikalarla yarışan; kimi zaman nefret edilen, kimi zaman olmayacak ithamlarla yaftalanan, kimi zaman güç zehirlenmesi yaşayanlarca azarlanan, kimi zaman ise yaptığı haber nedeniyle itilen, kakılan, hatta darba uğrayan; ama herşeye rağmen var gücüyle hakikatı savunan, düşünen, fikir üreten ve üretileni yayına döken tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'' ifadelerine yer verdi.