Çorlu Smmm Odasi, Türmob 24'üncü Genel Kurul Toplantisi'nda Ankara'yi Salladi

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) 24'üncü Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda 8 delege ve 32 meslek mensubu olmak üzere toplam 40 kişilik kalabalık bir heyetle temsil edilen Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası, adeta Ankara'yı salladı.

TÜRMOB'un 24'üncü Genel Kurul Toplantısı, Sheraton Ankara Hotel & Convention Center'da gerçekleştirildi. 15-16 Ekim 2022 tarihlerinde yapılan toplantının ilk gününde, genel kurul görüşmeleri tamamlandı. İkinci gün programı kapsamında, delegelerin oy kullanma işlemlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri adına 9 sandık kuruldu. Hazirun cetveline kayıtlı bin 891 üyeden bin 859'u sandık başına giderken, seçime katılım oranı yüzde 98,31 olarak gerçekleşti.

YÖNETİM KURULU'NDA KİMLER VAR?

TÜRMOB Yönetim Kurulu Listesi'nde yer alacak isimler, 5 platform ve 4 bağımsız aday arasından belirlendi. Geçerli sayılan bin 842 oydan 999'unu (yüzde 54,23) alan Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu 7 sandalye, 378 oy alan Meslekte Birlik Grubu ise 2 sandalye elde etti. Elde edilen bu sonuçların ardından; Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu'ndan YMM Emre Kartaloğlu, YMM İrfan Hüseyin Yıldız, YMM Prof. Dr. Cemal Yükselen, YMM Prof. Dr. Cemal İbiş, SMMM Yahya Arıkan, SMMM Cumali Ürger ve SMMM Mustafa Erdem, Meslekte Birlik Grubu'ndan ise YMM Ali Nazım Tekelioğlu ve SMMM Murat Demirtaş, Yönetim Kurulu'nu oluşturan isimler oldular. Bu dağılımla birlikte yönetim kurulunda görev alan YMM'lerin sayısı 5, SMMM'lerin sayısı ise 4 olarak gerçekleşti. 235 oy alan ve önderliğini Masum Türker'in yaptığı Türkiye Muhasebeciler Denetçiler Platformu'ndan bir tek ismin bile temsil yetkisi alamaması, satır başı notu olarak kayda geçti.

DİSİPLİN KURULU'NDA TEK FİRE

TÜRMOB Disiplin Kurulu Listesi'nde yer alacak isimler, aynen yönetim kurulunda olduğu gibi, 5 platform ve 4 bağımsız aday arasından belirlendi. Geçerli sayılan bin 826 oydan 971'ini (yüzde 53,18) alan Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu 4 sandalye, 412 oy alan Meslekte Birlik Grubu ise tek sandalye elde etti. Elde edilen bu sonuçların ardından; Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu'ndan SMMM Bahadır Baş, SMMM Barış Erdoğan, YMM Yeşim Ertuğrul ve YMM İbrahim Cem Türe, Meslekte Birlik Grubu'ndan ise SMMM Nevzat Akkaya, Disiplin Kurulu'nu oluşturan isimler oldular.

DENETLEME KURULU'NDA ''TULUM'' ÇIKARDILAR

TÜRMOB Denetleme Kurulu Listesi'nde yer alacak isimler, 5 platform ve tek bağımsız aday arasından belirlendi. Geçerli sayılan bin 831 oydan 979'unu (yüzde 53,47) alan Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu, toplam 3 sandalyeden oluşan kurula resmen ambargo koydu. Siyasi tabirle 'tulum çıkaran' platform, adeta engel tanımadı. Elde edilen bu sonuçların ardından YMM M. Erkan Azizoğlu, SMMM Ömer Faruk Tokgöz ve YMM Burhan Düz, kurulda yer alan isimler oldular. Denetleme Kurulu Yedek Üyesi olarak seçilen Oda'mız Üyesi Sayın Çiğdem Kavaklı Özdemir; sadece Çorlu'nun değil, tüm Trakya'nın gururu oldu.

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Yönetimi olarak; 8 delege ve 32 meslek mensubu olmak üzere toplam 40 kişilik kalabalık bir heyetle katıldığımız TÜRMOB 24'üncü Genel Kurul Toplantısı'nda göreve seçilen tüm isimleri tebrik eder, başta meslek camiamız ve Oda'mız adına başarılı çalışmalara imza atılan bir dönem olmasını temenni ederiz.

Diğer Paylaşımlar