Başkan Eroğlu, Samsun'da Düzenlenen 55'inci Karadeniz Oda Başkanlari Toplantisi'na Katildi

55'inci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası'nın ev sahipliğinde yapıldı. 09,10 ve 11 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 55'inci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı'nda Oda'mızı, Yönetim Kurulu Başkanı'mız Sayın Ayşe Eroğlu temsil etti.

Milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda oda başkanının katıldığı toplantıda söz alan Platform Başkanı İstanbul SMMM Odası Başkanı Erol Demirel, ''Mesleğimiz, çok hızlı bir değişim süreci içinde. Bütün iş süreçlerimiz, büyük bir hızla dijitalleşiyor. Bilgiler ve belgeler elektronik ortamda üretiliyor. Başta Gelir İdaresi olmak üzere ilişki içerisinde olduğumuz bütün kurum ve kuruluşlar, bu değişimi iş süreçlerinin tamamına hızla adapte ediyorlar.'' dedi. Gelecekte meslek mensuplarını ağır bir yükün beklediğini ifade eden Başkan Demirel, son yıllarda sıkça yaşanan vergi aflarına ve bununla birlikte meydana gelen karmaşaya dikkat çekti.

Toplantıda, ev sahibi konumunda olan Samsun SMMM Odası Başkanı Dilaver Öğütçü de bir konuşma yaptı. Toplantıya katılan Oda Başkanları ve misafirlere, Samsun hakkında sosyal ve kültürel açıdan açıklayıcı bilgiler aktaran Başkan Öğütçü, toplantının verimli bir şekilde geçmesi dileğinde bulundu.

Toplantı sonrasında kısa bir açıklamada bulunan Oda'mız Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Eroğlu ise, ''55'inci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı'na katılarak, Çorlu SMMM Odası'nı gururla temsil ettim. Üç gün süren toplantıda, sektörümüzde yaşanan sorunları tek tek masaya yatırdık. Bütün zorluklara rağmen sorumluluk bilinciyle hareket eden meslektaşlarımızın, kamu kaynaklarının korunması ve etkin yönetilmesi adına ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini, bir kez daha ifade ettik. Çözüm önerilerimizi ve beklentilerimizi sıraladık. Başta Platform Başkanı'mız ve aynı zamanda İstanbul SMMM Odası Başkanı'mız Sayın Erol Demirel olmak üzere; Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Sayın Yahya Arıkan ve kurullarının değerli üyelerine, platforma ev sahipliği yapan Samsun Oda Başkanı'mız Sayın Dilaver Öğütçü'ye, ''Küçük ve Mikro İşletmeler (KÜMİ) ve Finansal Analiz'' konusunda sunum yapan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Bahadır Hoca'mıza, değerli katılımcılara ve saygıdeğer konuklara teşekkür ediyor, platform toplantımızın ülkemiz ve mesleğimiz için yararlı sonuçları olmasını diliyorum.'' dedi.