19 Eylül Gaziler Günü Kutlu Olsun!

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı'mız Sayın Ayşe Eroğlu; Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanının verilmesi onuruna her yıl kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, bir mesaj yayımladı.

Başkan Eroğlu, yayımladığı mesajında, 'Vatanı ve kutsalları uğruna can vermeyi yaşamaktan üstün tutan aziz milletimizin tarihi, bu yolda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin destanlarıyla doludur. 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi' diyerek çıkılan savaş meydanları, kahraman Mehmetçiğimizin nice zafer ve mücadeleleriyle anılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasındaki en önemli zaferlerden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında 19 Eylül 1921'de, Meclis'imiz tarafından Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanı verilmiş ve bu tarihe atfen her yıl, 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmıştır.

Bu önemli gün, şehadete koşarken gazilik makamına eren kahramanlarımıza olan minnet duygularımızın daha da kuvvetlenmesine vesile olmaktadır. Onlardan aldığımız manevi miras ve onların tarihe kazınan kahramanlıkları, özellikle çocuk ve gençlerimizin kutsal değerlerimizi daha çok benimsemelerine katkı sunmakta, geleceğe dair beslediğimiz büyük umutların meşalesini yakmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm gazilerimizin günlerini tebrik ediyor; Modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.' ifadelerine yer verdi.