Ticaret Sicili Müdürlüğü, 02 Ocak İtibariyle Randevulu Sistem İle Çalişmaya Başlayacak

Çorlu Ticaret Sicili Müdürlüğü, 02 Ocak 2023 Pazartesi günü itibariyle randevulu sistem ile çalışmaya başlayacak. Kuruluş, değişiklik ve tüm tescil işlemlerinde randevu hizmeti, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) uygulaması üzerinden verilecek.

T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası (Çorlu TSO) işbirliğiyle hayata geçirilen uygulama kapsamında, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği tarafından 26 Aralık 2022 tarihli yapılan yazılı açıklamada, 'Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Çorlu Ticaret Sicili Müdürlüğü'müz, 02 Ocak 2023 Pazartesi günü itibariyle randevulu sistem ile çalışmaya başlayacaktır.

Kuruluş, değişiklik ve tüm tescil işlemlerinde randevu hizmeti MERSİS programından verilmeye başlanacak olup, MERSİS'te kuruluş veya tescil işlemlerinin onaya gönderilmesinden sonraki ekranda çıkan 'Randevu Oluştur' butonundan mutlaka randevu rezervasyonu yapılması gereklidir.

Talep edilen randevu Müdürlüğümüz onayından sonra kesin randevuya dönüşecek ve randevu bilgileri MERSİS'te kayıtlı e-posta adresine gönderilecektir. Randevu iptal edilmek istediğinde ise; 'Devam Eden Başvurular' modülünden başvurunun iadesinin talebi ve ardından iptal işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekecektir.

İlgili hususta, Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası üyeleri olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı mükelleflerinin bilgilendirmeleri hususunda gereğini bilgilerinize sunarız.' ifadelerine yer verildi.

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası'na kaydı bulunan siz değerli üyelerimizin dikkatine önemle duyurulur!