Acimiz Çok Büyük!

Ülke olarak, zor günlerden geçiyoruz. 06 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de yaşanan ve kayıtlara ''Asrın Felaketi'' olarak geçen 7,7'lik sarsıntının ardından saniyeler içinde binlerce canımız, onlarca meslektaşımız enkaz altında kaldı. Yitip gidenlerle birlikte kurulan hayaller, gelecek umutları ve bin bir özenle kurulan yuvalar bir anda yok oldu. O sabah, 85 milyonun uyandığı en acı günlerden biri oldu. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildi!

Felâketin boyutu, ilerleyen saatlerde daha da netleşti. İlk şokun etkileri atlatılmaya çalışılırken, 13.24'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğündeki deprem, bölgeyi yeniden salladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve binlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan depremlerden 15 gün sonra bölge, bu kez de Hatay merkezli iki şiddetli depremle sarsıldı. 20 Şubat Pazartesi akşamı ilk olarak 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde; daha sonra da 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde depremler yaşandı.

Normal şartlar altında her yıl 01 Mart sabahı çelenk sunma töreni ile başlayan ve bir hafta boyunca devam eden Muhasebe Haftası Etkinlik Programı'mız, kalplerimizde hissettiğimiz derin üzüntü ve keder dolayısıyla iptal edilmiştir.

Büyük bir bölgede etkisini gösteren ve ulusumuzu tarifi imkânsız bir kedere sürükleyen felâket nedeniyle ebediyete intikal eden canlarımıza Allah'tan rahmet, enkaz altından çıkarılan binlerce yaralımıza acil şifalar, yakınlarını kaybeden değerli meslektaşlarımıza ve aziz vatandaşlarımıza bir kez daha sabırlar diler, üyelerimizin dikkâtine önemle duyururuz.

ÇORLU SMMM ODASI