TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı;

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların tarih boyunca verdikleri mücadelenin anısına birlik ve beraberlik içinde kutlandığı, eşitlik ve özgürlük meşalesinin yandığı bir gündür. Kadınların hak arayışı ve eşitlik mücadelesi, sadece kendi haklarını savunmakla kalmamış, aynı zamanda insan hakları ve özgürlüklerinin genel olarak önemsenmesine ve uygulanmasına önemli katkılar sağlamıştır.

Kadınların toplumsal ve siyasi alandaki varlığı, demokrasinin gelişimi için önemli bir itici güçtür. Bu nedenle; 8 Mart'ı sadece kadınların değil, tüm toplumun birlikte daha güçlü olduğunu hatırlamak için bir fırsat olarak görmeliyiz. Kadınlar ve erkekler, birlikte çalışarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadına yönelik ayrımcılığı ve şiddeti sona erdirmek için çaba göstermelidirler.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin ortadan kalkmasını temenni ediyorum.”